Війна
20 лютого 2015
Нестор Шуфрич вирішив, що не миротворці, а парламент врегулює конфлікт на Донбасі
З недавніх пір ратує за цілісність України екс-регіонал, а нині нардеп від "Опозиційного блоку" Нестор Шуфрич заявив, що зараз миротворців вводити недоцільно.
news-image

На думку екс-регіонала Шуфрича, який заявив, що "коли в Мінську прийнята реальна карта виходу з кризи, коли мінські угоди нарешті прояснили статус Донбасу в складі України", приймати рішення про введення миротворців нелогічно, передає Є! Єдність.інфо

Він нагадав, що його партія ще 27 січня виступила з ініціативою про введення в Україну миротворців. І якщо на той момент, на думку Шуфрича, це було логічно, так як мінське перемир'я не діяло, то після підписання мінських угод від 12 лютого це вже недоцільно.

"Однак наша ініціатива була піддана нищівній критиці з боку влади та коаліції в парламенті", - підкреслив Шуфрич.
Читайте також: Шуфрич звинуватив Порошенка у "торгівлі цукерками у країні-агресорі" (відео)

Шуфрич заявив, що знайомий з президентом Петром Порошенком ще з часів бізнес-партнерства та членства у фракції СДПУ і назвав президента "талановитим і дуже амбітним".

"І, звичайно ж, на всі його рішення не може не впливати відповідальність за наказ, відданий їм 30 червня - про вихід України з режиму перемир'я і наказ про наступ сил АТО", - заявив Шуфрич.

Він вважає, що це рішення президента є помилковим і призвело "до затяжного конфлікту, до жертв, руйнування інфраструктури Донбасу та економіки України" і пропонує взяти ініціативу врегулювання конфлікту в Донбасі парламенту.

"Ми повинні допомогти виконавчій владі врегулювати цей конфлікт. Не тільки тому, що у нас зараз парламентсько-президентська республіка, а в першу чергу тому, що колективні рішення в цій ситуації будуть більш зважені і відповідальні ніж рішення однієї людини", - сказав народний депутат.

Він підкреслив, що в якості учасника парламентської асамблеї ОБСЄ, він зараз знаходиться у Відні та проводить "активні консультації щодо якнайшвидшої реалізації та законодавчої імплементації мінських угод".

Нагадаємо, що під час засідання РНБО 18 лютого президент Порошенко виступив за введення на Донбас миротворчого контингенту ООН.

Читайте також: Ляшко буде вимагати від Генеральної прокуратури порушити справу проти Шуфрича