Політика
15 липня 2019
Вибори у Раду: на Закарпатті скуповували голоси по 1500 гривень
За один голос та голосування виключно за одного кандидата у народні депутати України у виборчому бюлетені громадянам обіцяли 1500 гривень.
news-image

На Закарпатті поліція викрила групу осіб, які скуповували голоси виборців на користь одного з кандидатів у народні депутати за 1000-1500 гривень.

Про це 15 липня повідомляє прес-служба Нацполіції, пише «Є!» з посиланням на УП.

"За один голос та голосування виключно за одного кандидата у народні депутати України у виборчому бюлетені громадянам обіцяли 1500 гривень", - відзначили у відомстві.

Наразі правоохоронці обшукують помешкання причетних до схеми.

Встановлено, що група осіб через підпорядкованих посадових та довірених осіб організувала "схему" скуповування виборчих голосів за одного з кандидатів на виборах у Раду 21 липня. 
 
 
 
 Учасники схеми спочатку формували списки громадян, які за грошову винагороду погодилися віддати свій "голос" за певного кандидата. В подальшому один примірник сформованих списків передавали так званим кураторам, а один - залишали у тих, хто займався грошовою агітацією.
 
 
 
"За голосування у день виборів за певного кандидати у народні депутати громадянам обіцяли заплатити 1000-1500 гривень. Аби виборець після свого волевиявлення зміг отримати винагороду, йому необхідно буде сфотографувати бюлетень у кабінці для таємного голосування з відміткою про голосування за потрібного депутата та передати фото куратору", - повідомили у поліції.
 
 
  

За цим фактом у поліції розпочали кримінальне провадження за ч. 4 ст. 160 (підкуп виборця) ККУ.

Про обшуки на Закарпатті зранку 15 липня повідомив професор кафедри соціології УжНУ Федір Шандор.

"На Закарпатті розпочалася масова спецоперація по затриманню осіб які здійснюють підкуп виборців. Затриманим вручено підозри і їм загрожує від 3 до 7 років увязнення з конфіскацією майна", - написав він.

За його словами, серед затриманих є багатодітні матері та сільські вчителі і лікарі, навіть представники правоохоронних органів.

"Відомо про арешт осіб у Виноградівському, Ужгородському та Іршавському районах", - додав Шандор.

 

Читайте також:Рабінович: У нашої партії миру в Україні на виборах номер 6 - це біблійний символ творення! (відео)
Він також написав, що спецоперація триватиме до 21 липня включно.