Політика
16 липня 2019
У Зеленського назвали причину заміни 12 послів
МЗС зараз висуває президенту кандидатури нових послів.
news-image

Рішення президента України найближчим часом замінити 12 керівників посольств, зокрема у Сполучених Штатах, пояснюється необхідністю ротації. Про це повідомив заступник глави Офісу президента України Вадим Пристайко, передає "Європейська правда", повідомляє «Є!»

"Це результат певної роботи, яка тривала з моменту вступу президента на посаду. Прийнято рішення стосовно 12 послів. Більшість із них перебувають значно більше, ніж є традиційно для української дипломатії - в середньому 4-5 років. Деякі посли пересиділи вдвічі більше, деякі були призначені президентом не те, що попереднім, а декілька ротацій президентів до цього. Здебільшого відбувається процес ротації, планове заміщення керівників дипломатичних закордонних місій", - пояснив він.
"15-16 липня держсекретар МЗС зателефонував кожному з керівників, подякував за роботу і попередив, що найближчим часом буде опублікований указ", - додав він.

За словами Пристайка, МЗС зараз висуває президенту кандидатури нових послів, щоб уникнути ризику того, що пропозиція не буде сприйнята другою стороною.

Читайте також: Зеленський призначив у наглядову раду ПриватБанку подругу актриси «95 кварталу» Олени Кравець