Суспільство
17 липня 2019
Сморід, черв'яки і щури: популярний морський курорт в Україні потонув у смітті (відео)
Популярний український курорт у Кирилівці Запорізької області біля туристичної бази на Бирючому півострові потопає в горах сміття і страждає від катастрофічної санітарної ситуації.
news-image

Популярний український курорт у Кирилівці Запорізької області біля туристичної бази на Бирючому півострові потопає в горах сміття і страждає від катастрофічної санітарної ситуації, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

Відповідне відео, зняте біля однієї із бази відпочинку, показав у соцмережі директор Національного парку Приазовський Дмитро Воловик, вказавши, що ця прилегла територія не входить в зону відповідальності парку. 

"Мальовнича" картина в заповідній зоні - гори сміття, харчові відходи в пакетах, черв'яки, гадюки і миші. Так виглядає в'їзд на базу відпочинку "Любава". Сморід від смітника стоїть на всю округу", - говорить на відео Воловик.

При цьому, щоб уникнути подібного, як пише РА "Мелітополь", за відпочинок на Степко (Федотова коса) встановили збір 200 грн на добу з машини, чим викликали невдоволення відпочивальників.

За зібрані кошти, як повідомляється, облаштовані пост охорони, шлагбаум, відеокамери, кожні сто метрів сміттєві баки, вивезення сміття через день.

Читайте також:Українці опинилися серед лідерів з поїздок на відпочинок на Мальдіви