Політика
20 лютого 2015
Передумовою надсилання в Україну миротворців має бути стабільне перемир'я - Штайнмаєр
Також необхідною є згода сторін конфлікту щодо участі тих чи інших країн у такій місії, зазначив політик
news-image

Надсилання на Донбас миротворців потребує згоди усіх сторін конфлікту, вважає міністр закордонних справ Німеччини. За його словами, пропозицію Петра Порошенка треба ґрунтовно перевірити.

Про це пише Є | Єдність.інфо з посиланням на DW.

Передумовою для надсилання до України миротворчої місії має бути стабільне перемир'я, вважає міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр. Тоді як дотепер, за його словами, воно було "радше крихким".

"Якщо Петро Порошенко офіційно це пропонує, ця пропозиція, звичайно, заслуговує на ґрунтовний розгляд", - зазначив очільник зовнішньополітичного відомства ФРН.

При цьому Штайнмаєр додав, що така миротворча місія має сенс лише у тому випадку, якщо її надсилання підтримують усі сторони конфлікту. Він також заявив, що дана ідея обговорювалася під час зустрічі лідерів країн "нормандського формату" у Мінську, однак відображення в документах за результатами зустрічі не знайшла.

Також необхідною є згода сторін конфлікту щодо участі тих чи інших країн у такій місії, зазначив політик.

"Усе це потребує трохи часу", - заявив він.

Читайте також:ЄС і ФРН стримано відреагували про можливу місію миротворців на Україні

До цього необхідно з'ясувати, яким чином можливо покращити "верифікаційні можливості" Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), зазначив Штайнмаєр.

Нагадаємо, що запит на введення миротворчого контингенту був направлений українською стороною після зриву перемир'я під Дебальцевим.