Події
17 липня 2019
Катастрофа малайзіського Boeing MH17: СБУ затримала водія тягача, що перевозив «Бук»
Водія автотягача, що перевозив зенітно-ракетний комплекс "Бук", з якого окупанти збила малайзійський Boeing 777 рейсу MH17, СБУ вже затримала та зараз він відбуває покарання в одній із в’язниць України.
news-image

Водія автотягача, що перевозив зенітно-ракетний комплекс "Бук", з якого окупанти збила малайзійський Boeing 777 рейсу MH17, СБУ вже затримала та зараз він відбуває покарання в одній із в’язниць України, пише «Є!» з посиланням на 24 канал.

Під час брифінгу заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Віталій Маяков, зокрема, продемонстрував, зняте на телефон відео, на якому можна побачити пересування Донецьком вищезазначеного комплексу "Бук".

Завдяки цьому відео з телефону ми встановили, кому належить цей трейлер. Ми встановили особу з числа бойовиків, яка забрало його на автопідприємстві в Донецьку. Через 3 роки нам вдалося цю особу затримати, коли він перетинав кордон на підконтрольній нам території з Росією. Ми його затримали, зараз він відбуває покарання тут, в Україні, – констатував він.

Зауважимо, що Маяков так і не назвав імені затриманого водія автотягача. Щоправда, зауважив, що причетних до транспортування "Бука" та відповідно знищення малайзійського Boeing суд розглядатиме як терористів. Нараз таких підозрюваних нараховується 150 осіб.

Відео брифінгу Маякова з нагоди роковин таргедії MH17: про водія тягача – з 24:00