Політика
18 липня 2019
Мосійчук знімається з виборів та заявляє, що його намагалися підкупити люди Кононенка (відео)
Нардеп заявив, що збирається звернутися до ДБР та Нацполіції із заявами, в яких вказав всі спроби підкупу.
news-image

Народний депутат Ігор Мосійчук, який нещодавно вийшов з партії Олега Ляшка, відмовився брати участь у дострокових парламентських виборах від округу № 94. Про це він заявив в своєму відеозверненні, опублікованому на сторінці в Facebook, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

Мосійчук каже, що планував балотуватися від Полтавської області, але відмовився через те, що "Радикальна партія виставила на одному з округів людину, яку він дуже поважає". Але нардеп стверджує, що жителі Василькова запропонували йому стати технічним кандидатом на окрузі № 94 від Ігоря Кононенка.

"Я думав і прийняв рішення повернути борги, докласти максимальних зусиль для того, щоб Ігор Кононенко не став народним депутатом наступного скликання", - говорить Мосійчук.

Депутат стверджує, що він повідомив про відсутність грошей для внеску в ЦВК, і тоді всю суму заплатили зі штабу Кононенка.

За словами Мосійчука, Ірина Наконечна, яка, як він заявив, працює у передвиборній кампанії Кононенка, заплатила за нього внесок при реєстрації кандидатом. За його інформацією, як технічний кандидат він повинен був робити все для дискредитації інших кандидатів у нардепи.

А після того, як у штабі Кононенка зрозуміли, що він працював проти них, його нібито вирішили підкупити, запропонувавши 20 тисяч доларів за зняття з виборів. Пізніше, як він заявив, на нього "вийшов" голова громадської організації "Єдиний союз патріотів України" Валентин Манько, у них відбулося три зустрічі.

"На третій зустрічі особисто Манько у присутності Наконечної, своєї та моєї охорони зробив мені пропозицію: "Ми даємо $ 20 тис., після того як ти знімешся з виборів". Ця пропозиція прозвучала, тому що на той час вони зрозуміли, що грати на стороні Кононенка проти інших кандидатів я не буду, що моя участь у виборах забирає голоси тільки у Кононенка, шкодить лише Кононенка... Крім того, Манько сказав: "Бери тис., ми ще тис. можемо дати, бери свою молоду дружину та їдь кудись на тиждень-два відпочинь", – стверджує Мосійчук.

Мосійчук заявив, що збирається звернутися до ДБР та Нацполіції із заявами, в яких вказав всі спроби підкупу.