Політика
18 липня 2019
Сергій Шефір мріє повернутися в «Квартал 95» та отримати «Оскар»
Перший помічник президента зауважив, що рахує дні, коли зможе повернуся до колишньої роботи.
news-image

Після завершення своєї каденції Володимир Зеленський зможе залишитися продюсером і створювати "велике хороше кіно". Про це заявив перший помічник президента України Володимира Зеленського Сергій Шефір в інтерв'ю LB.ua, передає «Є!»

"До того, як мені озвучили, що є така посада, я нічого не знав про її існування і тим паче про функції. Ми з Володимиром Олександровичем... Мені досі важко так його називати... Розмірковуючи про мої функції, ми з ним дійшли висновків, що моє основне завдання - бути поруч і стежити за тим, щоб він, ставши політиком, залишився людиною", - розповів Шефір.

Він додав, що часто, "коли обіймаєш якусь велику посаду, тебе починають оточувати люди, які кажуть лише хвалебні промови і ведуть тебе не в тому напрямку".

"Найголовніше: у нашій команді є людина, яка не боїться сказати правду президенту, навіть якщо може втратити посаду. Коли Володимир Олександрович запропонував мені посаду, я сказав: "Слухай, може, краще залишуся в компанії? У нас великий бізнес". Він відповів: "Ні, ми ж взяли на себе таку ношу, розуміли всю відповідальність, треба працювати тепер", - продовжив Шефір.

Він зазначив, що співвласник студії "Квартал 95" Борис Шефір, його брат, залишився в бізнесі.

"Залишився, тому що в Офіс президента перейшло багато людей, ми мусили когось залишити в бізнесі, адже не навічно в політиці... Запасний аеродром - це те, що про всяк випадок. А "Квартал" - справа нашого життя, від якої ми тимчасово відійшли, щоб зробити щось важливе для країни. Те, чим ми займаємося зараз, не є улюбленою справою, хоча ми і підходимо до цього з усією відповідальністю", - заявив перший помічник президента.

Він зауважив, що  рахує дні, коли зможе повернуся до роботи.

"Ми хочемо робити велике кіно. Взагалі наша мрія - це "Оскар", - відповів Шефір.

Він впевнений, що Зеленський зможе створювати "хороше" кіно.

"Володимир Олександрович вже давно не просто актор, а продюсер з великої літери. Він сценарист, організатор, двигун-паровозик, який рухає вагончики. Бути йому чи не бути актором після президентства - питання, на яке мені самому цікаво почути відповідь. Але я впевнений, що він зможе залишитися продюсером і створювати велике хороше кіно", - сказав Шефір.
"Це - його професія, він чесно робить свою справу. Що тут такого? Навіть у ту ніч, коли Зеленський виступив із заявою, він потім вийшов і продовжив вести "Вечірній квартал" - грав невірного чоловіка, припустімо там якогось... Він, перепрошую, раніше і в трусах на сцену виходив - різне бувало. Хіба його це принизило? Люди продовжують його любити. Хочете мою особисту думку? Навіть зараз, якби раптом він вийшов у концерті "Вечірнього кварталу" першим номером і просто б сказав вітальний, вступний монолог хороший, я особисто в цьому нічого поганого не бачу. Я вважаю, що це нормально. ... Ви не розумієте нашу психологію просто", - резюмував Шефір.