Суспільство
18 липня 2019
Свято української культури та смачної їжі: у Яремчі відбудеться Перший відкритий Гуцульский карнавал
Організатори заходу обіцяють яскраве дійство, що продемонструє гостинність та колорит звичаїв, обрядів, культури та кухні мешканців Гуцульщини.
news-image

Вже у наступні вихідні, 27 та 28 липня, карпатське містечко Яремче відзначає своє найголовніше свято - День міста, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

Цього року на честь цієї події організатори заходу влаштують Перший відкритий Гуцульський карнавал, у якому візьмуть участь понад 30 карнавальних платформ. Кожна з платформ буде представлена – місцевими аграріями, фермерами, виробниками еко-продукції, народними майстрами та ремісниками, дизайнерами одягу та аксесуарів, туристичними агенціями, місцевими готелями, ресторанами та музейними комплексами. Фантазію та розмір платформи організатори не обмежують.

Єдина умова – платформа має містити елементи гуцульської культури, побуту, традицій та ремесла. Переможця найкращої платформи визначать за допомогою онлайн голосування.

За перше місце передбачена грошова винагорода. Окремою частиною програми стане приготування велетенського казану грибної юшки. Юшку зварять з білих лісових карпатських грибів за традиційним гуцульськими рецептом. Скуштувати місцеву грибну юшку зможуть всі охочі безкоштовно. Організатори заходу обіцяють яскраве дійство, що продемонструє гостинність та колорит звичаїв, обрядів, культури та кухні мешканців Гуцульщини. 

Для учасників та гостей свята заплановані чисельні майстер-класи, дегустації традиційних гуцульських страв, відвідини садиб та культурних центрів. Будуть представлені різноманітні види народного мистецтва – розпис на склі, різблярство, лозоплетіння, вишивка, ткацтво, кузня, гончарство та художній розпис кераміки. Гостей та учасників фестивалю гостинно прийматиме незмінний партнер Дня міста Яремча - Romantik Spa Hotel.

Читайте також:Сморід, черв'яки і щури: популярний морський курорт в Україні потонув у смітті (відео)