Суспільство
18 липня 2019
Хлопчики потайки від батьків проїхали 50 км на велосипеді, щоб вперше побачити море
Проте повернутися додому сил вже не було.
news-image

Мрія вперше побачити море і пірнути у прохолодні хвилі змусила двох неповнолітніх хлопчиків потай від батьків проїхати на одному велосипеді по жвавій трасі 50 км, передає «Є!» із посиланням на поліцію Херсонської області.

Діти таки дісталися моря, але дорогу назад не запам’ятали, сил крутити педалі у 15-річного кермувальника вже не було, під зливою друзі стояли на трасі біля Генічеська і не знали, що робити. 

На щастя, дітей побачили начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини Ярослав Шанько та старший інспектор відділу Олександр Атаман. Вони проводили рейд у курортному місті Генічеськ і саме поверталися на місце служби, коли на виїзді з міста побачили хлопчиків. 

"Побачивши на трасі хлопчиків, ми одразу зрозуміли - їм потрібна допомога. Діти були налякані, розгублені, їх одяг промок вщент від нещодавньої зливи». Поліцейські розпитали дітей і почули наступне. Хлопчики мешкають у смт Новотроїцьк, одному 10 років, іншому 15 і він приїхав на відпочинок до бабусі", - розповів Ярослав Шанько.


З'ясувалось, що того дня приблизно о 13:00 потай від батьків вони виїхали на старенькому велосипеді з смт Новотроїцьк і прямували у Генічеськ на море, яке ніколи не бачили. Дороги не знали, тому запитували напрямок у водіїв. Проїхавши 50 км, діти дісталися узбережжя, купалися і засмагали.

Ввечері погода різко змінилася, пішла злива, хлопчики злякалися і вирішили повертатися додому. Але дороги назад не пам’ятали, у 15-річного підлітка розрядився телефон, у малого його зовсім не було. Тому зателефонувати батькам вони не змогли, стояли розгублені на трасі і не знали, що робити. Крім того, боялися покарання батьків. Старший хлопчик зізнався, що дуже втомився і не мав сил везти товариша на велосипеді.

Тим часом у смт Новотроїцьк батьки хлопчиків не знаходили собі місця від хвилювання, разом з сусідами шукали дітей і вже хотіли звертатися в поліцію. 

"Поліцейські посадили хлопчаків у службовий автомобіль та відвезли додому. Дорогою дітям пояснили небезпеку їзди на велосипеді жвавою трасою, вказали на безвідповідальність їх вчинку і застерегли від подібних подорожей", - йдеться в повідомленні поліції.
Читайте також: У ДТП біля Варшави загинув українець