Події
18 липня 2019
Партію «чорної агітації» на 100 окрузі виявили за допомогою громадських активістів
У місті Кропивницький правоохоронці затримали партію «чорної» агітаційної продукції проти кандидата в народні депутати Володимира Духно.
news-image

17 липня увечері в місті Кропивницький Кіровоградської області правоохоронці затримали партію «чорної» агітаційної продукції проти кандидата в народні депутати Володимира Духно, пише «Є!».

Варто відзначити, що останнім часом в мережі активно поширювалася інформація про те, що під час передвиборчого заходу в Компаніївці за участю кандидата в народні депутати Володимира Духно, постраждав пенсіонер.

Однак згодом, ні самого потерпілого, ні будь-яких доказів події пред'явлено не було.

Дана ситуація привернула увагу громадських активістів, які представляють у регіоні громадську організацію «Національний антикорупційний союз», організацію ветеранів АТО «Вибачте, що живі» і «Всеукраїнський союз вчених», які проводять моніторинг виборчого процесу, зокрема, на 100 окрузі.

У результаті незалежного розслідування, активісти з'ясували, що партія «чорної» агітації буде надрукована і перевозилася з Кропивницького в Компаніївку увечері 17 липня, про що оперативно і повідомили правоохоронцям.

Інформація підтвердилася, коли поліцейські зупинили синій «Сітроен» -універсал. Водій, чия фірма «Друк-Сервіс» надрукувала незаконну продукцію, Євген Топор повідомив, що відповідне замовлення надійшло від якогось Богдана Торохтія.

Активісти-розслідувачі також з'ясували, що Сокира і Торохтій були знайомі і раніше. Крім того, факти свідчать, що Торохтій має безпосереднє відношення до команди іншого кандидата - висуванця партії «Слуга народу» Ігоря Мурдія.

Згідно з матеріалами розслідування, друкарня «Друк-Сервіс» також надавала послуги в оформленні біг-бордів іншому конкуренту кандидатів Мурдій і Духно - Станіславу Берьозкіну.

Аналітики-розслідувачі допускають, що ця деталь була врахована Торохтієм при замовленні «чорної» агітації і розрахована на введення в оману, в разі форс-мажору, засобів масової інформації та правоохоронців. У такому випадку ситуацію можна було подати так, що істинним замовником даної провокації є Станіслав Берьозкін, а представник партії «Слуга народу» Мурдій не має ніякого відношення до цієї історії.

Зміст виявленої друкованої продукції, матеріали якої раніше були опубліковані в інтернеті, було присвячено темі «пенсіонера-примари» з Компаніївки. До слова, внаслідок проведеного моніторингу, пенсіонер Сидоренков у Компаніївці не проживає.

Тепер оцінку таким діям даватимуть правоохоронці. Дані про затримання внесені до реєстру досудових розслідувань №12019120020005459 від 17.07. 2019. Громадські активісти вищевказаних громадських організацій мають намір продовжити незалежне розслідування аж до з'ясування всіх обставин цієї справи.

Читайте також:Володимир Духно: «Вугільна промисловість - ключ до енергонезалежності країни»