Політика
20 липня 2019
Пенсіонерка з Компаніївки викрила фейк про Духно
Мешканка смт. Компаніївка Кіровоградської області прояснила ситуацію навколо спроб дискредитації Володимира Духно
news-image

Нагадаємо, останнім часом в мережі активно поширювалася інформація про те, що під час передвиборчого заходу в Компаніївці за участю кандидата в народні депутати Володимира Духно, постраждав пенсіонер. Однак згодом, ні самого потерпілого, ні будь-яких доказів нібито мав місце події пред’явлено не було, пише «Є!» з посиланням на   Антикор

За словами мешканки Компаніївки Людмили П. (ім’я жінки змінене на її прохання в цілях безпеки – прим.), яка 14 липня звернулася до нашої редакції з неправдивою інформацією про Духно і «пенсіонера-примару», зробила вона це з подачі суперника Духно в 100 мажоритарному окрузі – кандидата від «Слуги народу» Ігоря Мурдія.

«Приїхав на чорному автобусі. Ввічливий, приємний. Розговорилися … спочатку про те про се, потім плавно перейшли до теми виборів. Попросив мене про невелику послугу. Знаєте, коли вважаєш ці пенсійні копійки …загалом, зрозуміла, що неправильно, але погодилася. Власне, нічого особливого робити не довелося. Далі текст і номер, за яким я мала передзвонити. Все», розповіла Людмила.

Пізніше, за її словами:

коли поповзли чутки, і я зрозуміла, що тепер всі почнуть розшукувати людину, якої взагалі немає в Компаніївці, я злякалася. Все життя пропрацювала тут же, на комбікормовому заводі, всі мене знають. Не хочу до кінця своїх днів ховати очі від людей. Не хочу проблем, не хочу засудження. Просто трохи заробити хотілося. Зрозумійте мене, будь ласка, правильно і напишіть про це, поки не пізно.

Декількома днями раніше, в результаті незалежного розслідування, яке провели громадські активісти, а також їх оперативного звернення до правоохоронців, на шляху в Компаніївці була перехоплена партія «чорної агітації» проти Духно.

І, що найважливіше, були встановлені виконавець, посередник і головний замовник даної брудної кампанії. Зокрема, водій, чия фірма “Друк-Сервіс” надрукувала продукцію, Євген Сокира повідомив, що відповідне замовлення надійшло від якогось Богдана Торохтія. Активісти з'ясували, що Сокира і Торохтій були знайомі і раніше. Вони стверджують, що Торохтій має безпосереднє відношення до команди іншого кандидата – висуванця партії “Слуга народу” Ігорю Мурдія. Згідно з матеріалами розслідування, друкарня “Друк-Сервіс” також надавала послуги в оформленні біг-бордів іншому конкуренту кандидатів Мурдію і Духно – Станіславу Берьозкіну.

Аналітики-розслідувачі допускають, що ця деталь була врахована Торохтій при замовленні агітації і розраховував на введення в оману засобів масової інформації та правоохоронців. У такому випадку ситуацію можна було подати так, що істинним замовником даної провокації є Станіслав Березкін, а представник партії “Слуга народу” Мурдій не має ніякого відношення до цієї історії.