«АрселорМіттал»: СБУ заморозила проект на 150 мільйонів доларів
В результаті обшуку 20 липня була вилучена машина безперервного лиття заготовок № 3 і окремі елементи обладнання
news-image

Служба безпеки України більше 14 годин проводила обшук і слідчі дії на території підприємства "АрселорМіттал Кривий Ріг".

Про це повідомив головний юрисконсульт "АрселорМіттал" Артем Філіп'єв, інформує «Є!», з посиланням на УП.

Як зазначається, група перевіряючих зайшла на підприємство о десятій ранку 20 липня і покинула територію компанії о третій годині ночі 21 липня.

Компанія повідомляє, що в результаті обшуку 20 липня була вилучена машина безперервного лиття заготовок № 3 і окремі елементи обладнання.

Комплекс нових МНЛЗ-2, 3 є одним з ключових інвестиційних проектів компанії, вартість якого становить близько 150 млн доларів. Вилучення МБЛЗ-3 унеможливлює продовження будівництва відповідно до програми модернізації і завдає АрселорМіттал прямих збитків, - йдеться в повідомленні.
В даний час невідомо, скільки триватиме перевірка МБЛЗ-3 і документів з боку СБУ, і як далі будуть розвиватися події, - повідомляє прес-служба.

У зв'язку з великими габаритами об'єкта співробітники СБУ прийняли рішення залишити вилучене за місцем фактичного розташування без можливості опечатування. При цьому об'єкт не має засобів обмеження доступу сторонніх осіб.

Таким чином, відзначають в прес-службі, "АрселорМіттал" не має можливості продовжувати будівництво, модернізацію, планувати виробництво продукції і укладати контракти на поставку заготовки клієнтам.

Проект заморожений. Працівники "АрселорМіттал" і підрядних організацій не зможуть виконувати подальшу роботу на цьому об'єкті, - заявили в компанії.
Читайте також: На меткомбінаті у Маріуполі 2 тисячі тонн розтопленого чавуну вилилося у цех