Політика
24 липня 2019
Олігархи остаточно втратили Донбас: епоха Ахметова-Бойко закінчилася (відео)
Опоблок Ахметова отримав третій результат за списками навіть у Маріуполі, де місто тотально контролюється «Метінвестом»
news-image

Опоблок Ахметова отримав третій результат за списками навіть у Маріуполі, де місто тотально контролюється «Метінвестом». Про це повідомляє «Є!» з посиланням на NewsProua.

З 12 округів Донецької області мажоритарники Ахметова взяли тільки 4. Програв навіть Борис Колесников. Брила донецької політики, яка, здавалося, не могла потонути.

Про це розповідає в своєму відео-блозі журналіст Денис Казанский.

З першого погляду на електоральну карту може здатися, що на сході нічого не змінилося. Але насправді відбулися тектонічні зрушення. Вперше за багато років в Донецькій і Луганській областях майже всюди пройшли справжні конкурентні вибори. Вперше обійшлося без масових хамських фальсифікацій і відвертого свавілля. І ці вибори стали сенсаційними.

Ще більш епічний провал у Бойка на Луганщині. При загальному високому результаті ОПЗЖ люди Бойко і Медведчука програли 5 мажоритарних округів з 6! Причому, саме вражаюче, що Бойко провалився насамперед в Сєвєродонецьку, Лисичанську та Рубіжному, де містоутворюючі підприємства контролюються ним і Фірташем. Кандидати від ОПЗЖ прийшли навіть не другими, а третіми, поступившись «слугам народу», - стверджує Денис.

В даний час не ясний тільки результат в окрузі 52, де підрахунок голосів йде занадто повільно. 

Там йде боротьба між представником «Батьківщини» і ОПЗЖ, і явно хтось намагається затягнути підрахунок і сфальсифікувати результат. Можливо, трапиться ще одна сенсація, і прифронтовій округ виграє представник партії Тимошенко, - говорить журналіст.

Читайте також:ЦВК підрахувала майже 100% голосів: онлайн трансляція (оновлюється)