Суспільство
24 липня 2019
Старша дочка Путіна зайнялася медичним бізнесом
Вона співвласниця компанії, яка реалізує великий проект під Петербургом.
news-image

Старша донька Володимира Путіна Марія Воронцова займається реалізацією найбільшого в російській охороні здоров'я приватного інвестиційного проєкту, передає «Є!» із посиланням на LB.

З початку 2019 року Воронцова є співвласницею компанії "Номеко" ("Нова медична компанія"). Їй належить частка 20%.

"Номеко" займається масштабним проєктом - багатофункціональним медичним комплексом у Ленінградській області під Санкт-Петербургом. Роль компанії в створенні медцентру невідома, оскільки формально проєкт реалізує група клінік "Согаз медицина".

Передбачається, що біля Петербурга на ділянці 30 га з'явиться медцентр з сучасним онкоцентром європейського рівня. Передбачається будівництво багатопрофільної клініки, центру реабілітації та спортивної медицини, навчального комплексу і центр ядерної медицини. Всі будівлі будуть з'єднуватися між собою галереями.

Новий медкомплекс прийматиме 20 тисяч пацієнтів на рік, щорічно в ньому будуть проводитися 10 тисяч операцій. 3500 пацієнтів на рік отримають онкологічне лікування в стаціонарі.

На початку липня Воронцова як член ради директорів "Номеко" з'явилася в сюжеті держканалу "Росія 1" про будівництво центру ядерної медицини з "унікальним циклотроном" (прискорювачем важких заряджених частинок). Знайомий сім'ї Путіна підтвердив журналістам, що це старша дочка російського президента.

Воронцову не вперше показують по державному ТБ. Вона з'являлася в сюжетах "Росії 1" і "Росії 24" з 2017 року. Але в репортажах, що вийшли до липневого сюжету, Воронцову титрували як наукового співробітника "НМІЦ ендокринології". Людину з таким ім'ям і посадою журнал The New Times називав старшою дочкою Путіна.

Агентство "Рейтер" в 2015 році повідомляло, що старша дочка Путіна Марія - випускниця факультету фундаментальної медицини МДУ і робить кар'єру в ендокринології.

Воронцовій зараз має бути 34 роки. У 2011 році вона закінчила факультет фундаментальної медицини МДУ за спеціальністю "лікувальна справа". До 2014 року проходила ординатуру в Інституті дитячої ендокринології, а після навчалася в аспірантурі на базі відділення зростання і соматичного розвитку того ж інституту.

У 2017 році захистила дисертацію.

Чоловік Воронцової - підприємець з Нідерландів Йорріт Йост Фаассен.

Читайте також: Путін подякував Медведчуку за зусилля зі звільнення полонених