Стало відомо, скільки нерухомості українці придбали у Польщі минулого року
Польські помешкання – одні з найдешевших у Європі.
news-image

Іноземці дедалі більше цікавляться нерухомістю у Польщі. Експерти кажуть, що це результат все ліпшої економічної ситуації у країні над Віслою, а частину нерухомості іноземці купують з метою інвестування, передає «Є!» із посиланням на Польське радіо.

Згідно зі звітом компанії Deloitte за 2018 рік, польські помешкання – одні з найдешевших у Європі. Попри невисоку ціну, їхній стандарт не поступається якості за західним кордоном, а тому не дивує факт, що для іноземців Польща є привабливою з погляду інвестицій, а також як місце для життя.

За опублікованими у березні даними Міністерства внутрішніх справ і адміністрації, торік іноземці придбали у Польщі 7043 помешкань загальною площею 426,2 тис. квадратних метрів. За оцінками порталу RynekPierwotny.pl, це на 43 відсотка більше нерухомості і на 40 відсотків більше площі, ніж двома роками раніше.

«Польща – це інвестиційно приваблива країна для іноземців, особливо коли беремо до уваги головні міські центри, наприклад Краків та Варшаву. Крім того, Польща є однією з країн у Європі, яка найшвидше розвивається, економічна ситуація тут поліпшується, зарплати зростають, безробіття падає. Все це впливає на великий інтерес до польської нерухомості, що вабить іноземців високими стандартами, а також низькими цінами», - говорить Ґжеґож Возьняк з фірми Quelle Locum.

Від 2016 року найактивнішими іноземцями на польському ринку нерухомості є громадяни України, котрі торік придбали у Польщі 110 тис. квадратних метрів, у понад двічі більше, ніж у 2017 році (дані RynekPerwotny.pl, липень 2019). Наступні за українцями – громадяни Німеччини, які купили у Польщі 64 тис. квадратних метри, однак у цьому випадку це, здебільшого, приміщення під оренду, а також офіси. Охоче польську нерухомість купують також британці, білоруси та французи.

«Щороку у Польщі прибуває іноземців, а першу сходинку серед громадян з-за кордону посідають українці. Багато з них приїжджає до Польщі у пошуках ліпшого життя – більшої зарплати, а також можливості розвитку, освіти та різних шляхів кар’єри. Не дивно, що саме сусіди з-за східного кордону купують багато нерухомості у Польщі, пов’язуючи з нашою країною своє майбутнє. Дедалі частіше клієнтами девелоперів стають також білоруси, а за декілька років збільшиться також активність індусів, яких все більше у Польщі і вони охоче тут працюють», - сказав Ґжеґож Возьняк.
Читайте також: У Польщі зареєстровано рекордну кількість польсько-українських шлюбів