Політика
29 липня 2019
Данилюк пропонує скоротити кількість міністрів
На думку секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олександра Данилюка, для ефективної роботи уряду варто скоротити кількість міністрів.
news-image

На думку секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олександра Данилюка, для ефективної роботи уряду варто скоротити кількість міністрів. Про це він заявив в інтерв'ю, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

"По-перше, уряд має бути компактний. Я – за маленьку кількість міністрів. В нас в країні кадровий голод. Якщо в нас навіть буде один чи два слабких міністра, вже не кажучи про прем'єр-міністра, це просто потягне вниз весь уряд. Тому максимально 12-13 міністрів - це те, що я бачу", - розповів Данилюк.

За його словами зробити це можна, об'єднавши деякі міністерства.

"Наприклад, я був завжди прихильником об'єднання Міністерства економіки та Міністерства фінансів. Можна розглядати об'єднання Мінсоцу і МОЗу. Тому що врешті-решт охорона здоров'я – це також певна соціальна функція", - зазначив секретар РНБО.

Також Данилюк заявив, що кожен віце-прем'єр, окрім першого, має очолювати якесь міністерство. 

"Я проти вільних віце-прем'єр-міністрів. Я маю на увазі, що кожен віце-прем'єр має очолювати міністерство. Нам не потрібна така кількість віце-прем'єрів, взагалі. Тобто один, щоб заміщувати прем'єра, коли той в відпустці або не може виконувати свої обов'язки, це можливо. Решта не треба, має бути компактно", - додав він.

Читайте також:Кличко: Зі згортанням самоврядування кияни втратять елементи демократії, запроваджені в столиці