Події
30 липня 2019
Правоохоронці знайшли молодика, який вивів свастику на монітор київського ТЦ
Неповнолітньому зловмиснику повідомлено про підозру.
news-image

Правоохоронці викрили хлопця, який показав свастику на моніторі у торговельного центру столиці, передає «Є!» із посиланням на прес-службу прокуратури міста Києва.

Інцидент із публічною демонстрацією нацистської символіки стався 16 лютого цього року в ТЦ "Городок" на проспекті Сепана Бандери.

"17-річний хлопець, перебуваючи у приміщенні центру, за допомогою програмного забезпечення «TeamViewer» здійснив зі свого мобільного телефону доступ до системи комп’ютера, з якого здійснювалася трансляція реклами на LED. Пароль до системи був відображений на моніторі в результаті збою в роботі комп’ютера. Молодик скористався цією технічною несправністю та завантажив у систему фото із зображенням нацистської свастики", - йдеться в повідомленні правоохоронців.

Вказане зображення протягом певного часу демонструвалося відвідувачам через монітор, розташований на першому поверсі центру, допоки працівники охорони не відімкнули живлення системи комп’ютера.

За результатами розслідування неповнолітньому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 436-1 КК України, тобто у поширенні, а також публічному використанні символіки націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму. На даний час досудове розслідування триває. 

Читайте також: Прес-конференція Богдана нагадувала «байки зі склепу», - Кличко