Київ
1 серпня 2019
Кличко вимагає від НАБУ почати кримінальне провадження щодо заяв Богдана
Мер Києва звернувся в НАБУ, аби там відкрили кримінальне провадження за заявою Андрія Богдана про пропозицію йому якимись особами хабаря в розмірі 20 мільйонів доларів.
news-image

Мер Києва Віталій Кличко звернувся в НАБУ, аби там відкрили кримінальне провадження за заявою керівника Офісу Президента Андрія Богдана про пропозицію йому якимись особами хабаря в розмірі 20 мільйонів доларів.

Про це пише «Є!» з посиланням на kiev.klichko.org.

«30 липня 2019 року на прес-конференції Керівник Офісу Президента України Андрій Богдан заявив представникам ЗМІ, що йому, в розмові, пропонували хабар в 20 мільйонів доларів. І, нібито, вказана розмова була здійснена в інтересах Київського міського голови, тобто у моїх інтересах. Я не уповноважував жодну особу на подібні «переговори»! А такі висловлювання пана Богдана, який є Керівником Офісу Президента України, підлягають перевірці у рамках досудового розслідування, оскільки можуть свідчити про вчинення кримінальних правопорушень, - наголосив Кличко. – Якщо хтось до когось звертався, потрібно встановити хто, від чийого імені і з якою пропозицією. А також - з'ясувати чи отримала посадова особа неправомірну вигоду. Після цього слідчі мають або оголосити підозри встановленим особам, або я буду вимагати від пана Богдана вибачень за розповсюдження неправдивої інформації», - підкреслив мер Києва.

Він також наголосив, що наслідком подібних заяв повинне бути не тільки оприлюднення їх на прес-конференціях. 

«Переконаний, що у НАБУ є всі можливості розслідувати оприлюднену інформацію і встановити істину в цій справі. І сподіваюся, що пан Богдан сприятиме розслідуванню. Якщо, звичайно, керівник Офісу Президента України, сказав журналістам правду», - наголосив Віталій Кличко.

Читайте також:Джуліані вважає, що Київ при Кличкові кращий, ніж будь-коли