Події
1 серпня 2019
Укрзалізниця закупила вишиванки та рушники по 4 тисячі за одиницю
УЗ відхилила втричі дешевшу пропозицію.
news-image

Філія “Центр сервісного забезпечення” підписала два контракти на закупівлю 200 вишиванок та 200 лляних рушників на загальну суму 1,53 млн. грн, передає «Є!» із посиланням на Залізниця без корупції.

В тендері на закупівлю вишиванок предметом договору стало 100 чоловічих та 100 жіночих лляних сорочок з ручною вишивкою.

Переможцем тендеру стало ТОВ “Скорвеус” засноване всього 4 місяці тому у місті Києві по вулиці Магнітського №1. За даною адресою зареєстровано понад 700 фірм.

Київ, вулиця Магнітського №1

Цей договір являється першим державним контрактом у компанії.

УЗ відхилила втричі дешевшу пропозицію конкурента – ТОВ “Торговий Дім Еней”, через те, що останній не завірив скан-копію статуту в складі пропозиції та не надав документи про попередній досвід виконання контрактів.

Виробником пропонованої продукції ТОВ “Скорвеус” зазначив ТОВ “ТК-Домашній Текстиль”.

Вартість однієї вишиванки становить 4 100 грн., в той час як по торішній закупівлі вартість не перевищувала 3 700 грн.

В другому тендері на закупівлю рушників лляних з вишивкою ручної роботи за результатами торгів було визначено переможця ТОВ “ТК-Домашній Текстиль” з найнижчою ціною 711 тис. грн. за 200 рушників. Тобто один рушник коштує 3,6 тис. грн. 

За пропоновану вартість постачальник має надати рушник розміром 220х35 в пластиковому тубусі оздобленим вишивкою у формі Малого Герба України.

На популярному інтернет-сайті вишивки найдорожчий рушник ручної роботи коштує 1 200 грн.

ТОВ “ТК-Домашній Текстиль” зареєстроване в Києві, по вулиці Сортувальній №2. Тут знаходиться житлова багатоповерхівка. За останні 3 роки фірма отримала близько 100 млн. грн. на державних контрактах.