Події
1 серпня 2019
На Сумщині у лікарні впала стеля у щойно відремонтованому відділенні (фото, відео)
На щастя, ніхто не постраждав, адже відбулося все це вночі.
news-image

Інцидент відбувся у ортопедо-травматологічному відділенні районної лікарні в місті Охтирка Сумської області. Кілька тижнів тому там саме завершили капітальний ремонт. Про це пише «Є!» з посиланням на 24 канал.

Всього обвалилося 10 квадратних метрів підвісної стелі. На щастя, ніхто не постраждав, адже відбулося все це вночі.

Будівельники одразу взялися усувати недоліки. Втім, самі лікарі переконані, що стеля падатиме й далі, тому що ремонт у лікарні зробили неякісно.

Ця підлога повинна бути гладенька, але ж не як скло. Люди на милицях падають на ній. За місяць було вже три таких випадки, – розповів Павло Кузьменко, завідувач ортопедо-травматологічного відділення.

В лікарні встановили 600 металевих дверей, які мають високу звукоізоляцію. Тож пацієнтові з палати практично неможливо покликати медсестру. Крім цього, біля кожних дверей є металеві поріжки, які ускладнюють рух візків. До всього – ще й завузькі проходи в туалети.

Охтирська лікарня
Перевезти хворого через такий поріг вкрай важко.

Ремонт відділення, у якому стався обвал стелі, коштував 70 мільйонів гривень. Це – кошти Державного фонду регіонального розвитку. Підрядника для ремонтних робіт шукала обласна влада.

Ми не маємо ніякого відношення. Це кошти ДФРР. Ми зовсім ні з ким не укладали договір. Тендери та все решта проводила обласна держадміністрація, – пояснив Віктор Бабич, головний лікар Охтирської районної лікарні

Замовником робіт було управління капітального будівництва Сумської облдержадміністрації, вони ж і погоджували проект. Свої висновки та причини обвалу нададуть за тиждень після результатів спеціальної комісії, яка працює на місці.


У відділені обвалилася підвісна стеля.

Натомість сам підрядник має іншу версію. Той упевнений: вночі в лікарню міг хтось пробратися, аби навмисно пошкодити стелю. Згідно з договором, упродовж двох років будівельники повинні усувати будь-які недоліки та проводити ремонт власним коштом.

Прокуратура ж натомість відкрила кримінальне провадження. Якщо доведуть, що виконавець робіт порушив норми, аби здешевити ремонт, то винуватцям загрожує до трьох років за ґратами. 

Читайте також:Облава на ринку: в Києві затримали торговців з небезпечною хворобою (фото)