Київ
2 серпня 2019
У Києві впала частина пішохідного мосту на Труханів острів (фото, відео)
Обвал стався близько 11:20. Рибалки перелякалися від гуркоту і кажуть, що по звуку це було, ніби впав трактор.
news-image

У п'ятницю, 2 серпня, в Києві сталася чергова НП, пов'язана з мостом. Цього разу обвалилася частина Пішохідного мосту, який з'єднує правий берег і Труханів острів. Бетонні блоки впали в воду і на насип, пише «Є!» з посиланням на Інформатор.

На місце прибули рятувальники і слідчо-оперативна група. 

За словами очевидців, обвал стався близько 11:20. Рибалки перелякалися від гуркоту і кажуть, що по звуку це було, ніби впав трактор. На щастя, ніхто не постраждав. Впала частина конструкцій на одній з двох центральних опор. На місці працювали рятувальники і поліція, які оглянули місце події. Міст залишається відкритим для людей. Зверху переправи ніяких дефектів не виявлено, жителі та гості міста гуляють і фотографуються, не підозрюючи про те, що трапилося. Деталі й причини руйнування встановлюються.

У КМДА кажуть, що Парковий пішохідний міст на Труханів острів безпечний для пішоходів, спорудження під наглядом фахівців КП «Київавтошляхміст». Про це повідомили в КК «Київавтодор».

Як відзначають в комунальній корпорації, на мосту проводять додаткові обстеження. За результатами огляду виявлено, що сталося падіння залізобетонних конструкцій на опорі № 3 (прогін 2-3). Зараз фахівці вжили заходів щодо забезпечення безпеки руху пішоходів по мосту і йде підготовка технічного завдання на розробку першочергових дій по відновленню конструкцій мосту і проведення глибокого спеціального обстеження.

 

Читайте також:Облава на ринку: в Києві затримали торговців з небезпечною хворобою (фото)