Події
5 серпня 2019
Головне за ніч: 19 загиблих в столиці Єгипту та новий безвіз для українців
Також стало відомо, що мешканці ОРДЛО з паспортами Росії не зможуть потрапити до країн Євросоюзу.
news-image

Для 48 країн, включно з Україною, уряд Шрі-Ланки скасував візовий режим

Українцям тепер не потрібна віза, щоб відпочити на Шрі-Ланці. Про це йдеться в заяві міністра туризму Шрі-Ланки Джона Амаратунга, передає «Є!» із посиланням на Рroua.com.uа.

Безвізовий режим буде тривати 6 місяців, його мета - привернути на острів якомога більше туристів. Мандрівникам, які не оформили безкоштовну візу заздалегідь, видадуть її на спеціальній стійці в міжнародному аеропорту Коломбо», - зазначив міністр.


Відомо, що продовження візи на термін понад 30 днів буде платним, але економити 35 $ тим, хто має намір недовго відвідати екзотичну країну, все ж таки вдасться.

Потужний вибух стався на сирійській авіабазі Шайрат в провінції Хомс

Відомо, що під час перевезення стався підрив боєприпасів з простроченим терміном зберігання.

Зазначається, що вибух стався через "технічну помилку".

Відомо про людські жертви у зв'язку з цим. Так, за даними близьких до опозиції спостерігачів, на інформацію яких посилається канал "Аль-Арабія", стверджується про 30.

Жителі ОРДЛО з паспортами Росії не зможуть потрапити в країни Євросоюзу вже в недалекому майбутньому

Європейські політики вже планують заборонити в'їзд громадянам України, які отримали російські документи за спрощеною процедурою. Про це кореспондент «Радіо Свобода» в Брюсселі Рікард Йозвяк написав на своїй сторінці в Twitter.

Він відзначив, що посли Євросоюзу обговорили видачу паспортів для українців на території ОРДЛО. Вони доручили спеціальній комісії вивчити дане питання, щоб заборонити пропуск в країни Європи для них. Посли також розглядають варіант європейських санкцій у зв'язку з такою паспортизацією. 

Рікард Йозвяк заявив, що 7 країн Європи вже підтримують це рішення.

У столиці Єгипту Каїрі стався страшний вибух

Вибух стався в ніч на п'яте серпня - тоді в результаті масштабної ДТП за участю декількох автомобілів при зіткненні машин сталася велика пожежа:

Причиною трагедії став балон з киснем, що розірвався», - пишуть місцеві ЗМІ.

За даними єгипетського МОЗу, багато обгорілих - пожежу на місці НП гасили довго, постраждали декілька рятувальників. Зараз на місці події працює група слідчих:

В результаті загинули вже 19 людей, понад 30 були поранені - багато з них перебувають у лікарні у важкому стані, лікарі не дають оптимістичних прогнозів», - уточнили місцеві оперативники.


У мережі показали відео з Генічеська, берег усипаний медузами

Відео з Арабатської коси було опубліковано в паблік Onenewszp в Instagram. Ролик зняли відпочивальники на початку серпня.

Це просто пекло, хто там каже, що немає медуз? Подивіться, що робиться», «одинадцять років на Арабатській стрілі відпочивав, ніколи медуз не було ... прям навала ... вони атакують», «Коли дуже багато медуз, це ознака сильного забруднення води! Боюся, найближчим часом нічого хорошого планету не чекає!» - пишуть користувачі мережі
Читайте також: У Зеленського запропонували саджати у в'язницю за переговори з Путіним