Політика
5 серпня 2019
Разумков: Проблема Донбасу не вирішується законами
Він зазначив, що в новій Верховній Раді буде обговорюватися особливий статус для Донбасу.
news-image

Голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков визнав, що повернути мир на Донбас прийняттям будь-яких законів неможливо. Про це він заявив в інтерв'ю російському виданню "КоммерсантЪ", передає «Є!» із посиланням на УП. 

Це одна з ключових проблем в країні. Всі ми хотіли б, щоб настав мир, щоб Донбас і Крим повернулися в Україну. На жаль, це не вирішується законами", - сказав Разумков, відповідаючи на питання про мир на Донбасі.

При цьому він зазначив, що в новій Верховній Раді буде обговорюватися особливий статус для Донбасу, але повторив, що у проблемі війни це не питання законів.

Це законодавча частина (особливий статус для Донбасу - ред.). Цей момент обговорення в стінах Верховної Ради явно теж буде, але в цій проблемі, в війні це не питання законів. Це питання бажання. Бажання закінчити цю війну. В української сторони воно є. На жаль, не у всіх учасників цього процесу ми спостерігаємо це бажання", - сказав Разумков.
Тут більше питання дипломатії, санкційного тиску, питання внутрішньої політики, пов'язані з боротьбою з корупцією, з інформаційною політикою, з економікою, інфраструктурою, соціальною політикою. Це цілий комплекс завдань, які потрібно буде виконати і які дозволять швидше повернути тимчасово окуповані території", - додав він.
Читайте також: «Слуга народу» висуне Разумкова на пост спікера Ради