Політика
5 серпня 2019
У Зеленського розповіли про «смотрящих» за держреєстром від криміналу
Зараз команда президента Володимира Зеленського готує міжнародний аудит всіх держреєстрів.
news-image

Зараз команда президента Володимира Зеленського готує міжнародний аудит всіх держреєстрів.  

Радник президента Володимира Зеленського Михайло Федоров заявляє, що у кожного державного реєстру є свій "смотрящий" від криміналу. Про це пише «Є!» з посиланням на Корреспондент.   

"За кожним реєстром є "смотрящий" від якихось кримінальних угруповань. Чому багато хто не міг нічого зробити? Тому що, якщо ти хочеш щось змінити в реєстрі, тобі потрібно їхати до "смотрящого", домовлятися з ним, він дає в Мін'юст або ще кудись завдання, щоб тобі дозволили працювати з цим реєстром", - заявив Федоров.

За його словами, "смотрящих" позбудуться після зміни влади.

"Як тільки зміниться уряд, ми їх звідти точно вичистимо", - розповів радник президента.

Він додав, що зараз команда Зеленського готує міжнародний аудит всіх держреєстрів. 

"У нас постійно йдуть технічні зустрічі. Ми розуміємо, що у нас не все так солодко. Тому ми хочемо зробити міжнародний аудит усіх реєстрів, щоб зрозуміти, де що знаходиться, скільки їх, у чиїй власності знаходяться, під яким столом вони прибиті цвяхами", - повідомив Федоров.

За його словами, вже є попередні домовленості з організаціями, які будували подібні реєстри в Естонії і Литві і є донорські гроші.  

Раніше Володимир Зеленський підписав указ "Про деякі заходи щодо поліпшення доступу фізичних та юридичних осіб до електронних послуг".

Читайте також:НАБУ відкрило справу щодо хабара Богдану