Політика
6 серпня 2019
Проти Порошенка відкрили чергову кримінальну справу
За Порошенка взявся серйозно спеціальний прокурор республіки Панама
news-image

Спеціальний прокурор республіки Панама порушив кримінальну справу за ст. 254 Кримінального Кодексу Панами, щодо злочинів проти економічного порядку у вигляді відмивання злочинних доходів проти колишнього президента України Петра Порошенка, пише «Є!»  з посиланням на Європейська країна.

Про це в своєму Telegram-каналі написав юрист Андрій Портнов.

За словами юриста, цьому передувало його письмове свідчення, яке він давав під присягою. У своєму аффідавіті Портнов написав, що Порошенко і оточення екс-президента України використовували Панаму з метою приховування злочинних доходів, активів і власності, несплати податків до українського бюджету і відмивання викрадених в української держави коштів.

Також Портнов зазначив, що влада Панами вивчала дану заяву близько місяця. Після чого прийняли рішення про початок офіційних кримінальних процедур.

Зараз залишається чекати реакції Панамської влади і правоохоронців. Буде перевірена будь-яка діяльність Порошенко: компанії, банківські рахунки, торгові та комерційні операції.

При цьому за заявою Портнова, достеменно відомо, що фінансові і торговельні офшорні угоди Порошенко проводив в найтрагічніші дні загибелі українців.

Юрист пообіцяв показати, як і чим торгував екс-глава держави, коли відправляв українців на війну, вже після перших результатів розслідування.