Зеленський запросив Туреччину інвестувати в Україну
Зокрема, президент Зеленський запросив турецьку сторону долучитись до відновлення інфраструктурних об’єктів на сході України.
news-image

Президент України Володимир Зеленський очікує, що наступні роки економіка України зростатиме на рівні 5-7% ВВП.

Про це він повідомив під час спільної з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом прес-конференції в Анкарі, пише «Є!» з посиланням на УНІАН.

Захід транслювався на сторінці Офісу президента України у Facebook.

«Наступні роки Україна буде стрімко зростати – до 5-7% (ВВП) на рік. Для цього ми вже цієї осені проведемо ряд необхідних реформ, що дозволить зробити Україну «магнітом» для іноземних інвесторів», - заявив він.
«Ми вже розпочали активну роботу в цьому напрямі і я з радістю запрошую турецький бізнес до нас в Україну», - додав він.

Зокрема, президент Зеленський запросив турецьку сторону долучитись до відновлення інфраструктурних об’єктів на сході України. 

«Я запросив турецьку сторону долучитись до відновлення інфраструктурних об’єктів на сході України. Очікуємо на активну участь турецької сторони у міжнародному форумі з відновлення Донбасу, який ми плануємо провести вже восени в Маріуполі», - заявив він.

Крім того, президент відзначив, що до кінця року в Києві заплановане восьме засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною та Туреччиною. 

«Ми домовились про подальше розширення торговельно-економічної та інвестиційної співпраці. Обсяги нашої двосторонньої торгівлі у 2018 році склали понад 4 млрд доларів США. Я впевнений, що це далеко не межа нашого потенціалу», - додав президент.
«Я з радістю запрошую турецький бізнес до нас в Україну. Я особисто виступаю гарантом вашої комфортної роботи в Україні. Давайте зростати разом», - наголосив Зеленський.

Національний банк у липні підвищив прогноз зростання реального ВВП України в 2019 році до 3% з 2,5%, прогнозованих раніше. Також підвищено прогноз на 2020 рік - до 3,2% з 2,9%, прогнозованих раніше, тоді як прогноз на 2021 рік залишився незмінним - 3,7% зростання.

Прогноз щодо інфляції в Україні залишився незмінним: 6,3% цього року і по 5% в 2020 і 2021 роках.

Державний бюджет України на 2019 рік ґрунтується на макроекономічному прогнозі уряду з ростом реального ВВП на 3% за інфляції 7,4%.

Міжнародний валютний фонд і Світовий банк прогнозують зростання економіки України цього року на 2,7% за інфляції 7,3%. Згідно з консенсус-прогнозом опитаних УНІАН експертів, у 2019 році зростання економіки України сповільниться до 2,8%, а зростання споживчих цін - до 7,2%.

Читайте також:Українець будує завод у Польщі