Світ
8 серпня 2019
У Римі заборонили сидіти на знаменитих Іспанських сходах: штраф до 400 євро
З 8 липня сидіти, їсти та пити на сходах – заборонено.
news-image

У Римі поліція почала патрулювання на знаменитих Іспанських сходах, щоб домогтися виконання постанови, яка забороняє сидіти, пити та їсти на одному із символів вічного міста, пише «Є!» з посиланням на Європейську Правду.

Іспанські сходи були побудовані архітектором Франческо де Санктісом між 1723 і 1726 роками. Вони пов'язують вхідний портал церкви Триніта деї Монті та Іспанську площу.

Сходи відомі тим, що з’явилися у кінофільмі "Римські канікули" з Грегорі Пеком та Одрі Хепберн.

 
  

Проте з 8 липня сидіти, їсти та пити на сходах – заборонено. Порушення заборони може призвести до штрафу в розмірі до 400 євро. Постанова міської влади також поширюється на інші популярні об'єкти в Римі, такі як фонтан Треві.

Міська влада каже, що закон застосовується в повному обсязі з моменту його набуття чинності. Проте тільки цього тижня поліцейських у жовтих жилетах спрямували до Іспанських сходів, щоб візуально забезпечити дотримання заборони.
 
Рим, одне із найстаріших міст світу, докладає багатьох зусиль для приборкання небажаної поведінки туристів та захисту історичних пам’яток. У таких містах як Венеція і Флоренція заборонені поїздки на гондолі без сорочки і трапези на східцях церкви.

Німецьку пару минулого місяця оштрафували на 950 євро у Венеції за приготування кави біля знаменитого моста Ріальто.

Читайте також:Звертайтесь до Німеччини: Польща закрила питання реституції єврейської власності