Події
9 серпня 2019
Україна пустила літак Росії у своє небо: у мережі скандал
Спікер МЗС РФ Марія Захарова висловила Києву подяку.
news-image

Російський літак Boeing-738 (авіакомпанія "Глобус") отримав дозвіл на використання повітряного простору України у зоні відповідальності Львівського районного диспетчерського центру. Про це повідомляється на сторінці у Facebook Украерорух/UkSATSE, передає «Є!» 

Уточнюється, що повітряне судно прямувало з італійського міста Барі до Москви.

Це сталося 7 серпня 2019 року. Пілоту нібито довелося проситися у повітряний простір України "у зв'язку з обходом активної грозової діяльності".

Наші працівники керувалися рішенням Ради з безпеки польотів Державної авіаційної служби України від 2 грудня 2015 року, законодавчими та нормативно-правовими актами України в галузі авіації та у сфері використання повітряного простору, дотримуючись стандартів ICAO. Також дії персоналу в разі необхідності обходу повітряними суднами небезпечних метеоявищ передбачені в угоді (LоA) між органами обслуговування повітряного руху України і Словаччини та інших сусідніх країн", – йдеться у повідомленні.

У мережі спалахнув справжній скандал. Українські користувачі у соціальних мережах кажуть, що це не перший такий випадок, пише Обозреватель.

Деякі при цьому все ж погоджуються, що це необхідність, передбачена міжнародними договорами.

Україна пустила літак Росії у своє небо: у мережі скандал

У Росії вже відреагували на цю новину. Спікер МЗС РФ Марія Захарова навіть висловила Києву подяку.