Україна
12 серпня 2019
13 серпня в Україні очікується сильна спека
У східних областях очікуєтся +26+32 градуси, на Волині, Рівненщині, Львівщині повітря буде свіжішим, +24+28 градусів.
news-image

13 серпня в Україні з найближчої тижневої перспективи очікується найсильніша спека. Про це пише «Є!» з посиланням на сторінку Фейсбук Наталки Діденко.

Температура повітря у більшості областей становитиме +30+35 градусів.

У східних областях очікуєтся +26+32 градуси, на Волині, Рівненщині, Львівщині повітря буде свіжішим, +24+28 градусів.

Грозові дощі пройдуть у вівторок в зоні атмосферного фронту на Заході, ввечері на Півночі України і також на Вінниччині. Температурні контрасти - значні, спека набере обертів, тому в окремих районах дощі можуть переходити у сильні зливи і навіть супроводжуватися шквалом. Уважно!, - попереджає синоптик.

На решті території України - Південь, Схід, більша частина Центру - буде сухо та сонячно. Тут дуже обережно з вогнем - за таких умов зростає пожежна небезпека.

У Києві 13 серпня, у вівторок, очікується спекотна погода. Температура повітря становитиме впродовж дня +31+34 градуси. Дощ з грозою ймовірний у столиці в другій половині дня чи, скоріше, надвечір. На Маковія, у середу, спека в Україні ще триватиме. Проте вже у західних областях почнеться суттєве зниження температури повітря, 14-го серпня на Заході передбачається +18+24 градуси. Надалі похолодання поступово ширитиметься всією Україною. Найдовше протримаються Схід, Південь та центральні області, ближчі до Сходу - там спека послабне аж наприкінці тижня, у суботу-неділю, - пише пані Наталя.
13 серпня ховаємося від спеки, 14 серпня робимо шулики, 15 серпня тримаємо ближче цитрамон-нурофен, в кінці тижня доганяємо літню погоду на Півдні та Сході України. Тиждень цікавий і сприятливий для будь-яких наших талантів), - говорить Наталія Діденко.

Читайте також:В Україні понад 2% пенсіонерів отримують виплати понад 10 тис. гривень