Суспільство
14 серпня 2019
Спочатку росіян завозили вагонами, попередньо нас виморивши, тепер ми їх запрошуємо: українська письменниця прокоментувала указ Зеленського про спрощення громадянства для росіян
На думку Лариси Ніцой, росіяни "диктуватимуть правила українцям".
news-image

Відома українська письменниця Лариса Ніцой на своїй сторінці у Фейсбуці висловила обурення стосовно указу президента Володимира Зеленського щодо спрощення отримання громадянства України для росіян, передає «Є!»

Поселяються вони в Україні. Вдома будуть говорити російською, це зрозуміло. На роботу ці люди ходитимуть? Якою мовою наповнюватимуть простір України? Якою мовою вони обслуговуватимуть українців? Хто кому буде диктувати правила – українці в себе в Україні будуть диктувати росіянам? Ні, навпаки. До сьогодні НАМ усі диктували правила і будуть диктувати далі. А ми будемо щось белькотати у відповідь, виступати іноді по ТБ і отримувати клеймо «скандалістів», і знову безправно щось комусь доказувати, тицяючи пальцем у непрацюючі закони…" - обурилася письменниця.

Готуйтеся, українці. Спочатку їх завозили вагонами і заселяли ними схід і Крим, попередньо нас виморивши. Тепер ми самі їх запрошуємо до себе. За спрощеними паспортами.

Тепер Україна матиме не просто армію рускоязичних укрАінцев, яких прийшов захищати Путін, тепер до рускоязичних укрАінцев ми матимемо армію росіян з російськими і українськими паспортами. З подвійним громадянством. Як було в Осетії і Абхазії", - написала Лариса Ніцой.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський підписав указ № 594 щодо спрощення набуття громадянства України окремими категоріями осіб. Зокрема, йдеться про спрощення отримання громадянства України іноземцями, які захищали країну, та росіянами, яких на батьківщині переслідують через політичні переконання.

Читайте також: Зеленський спростив росіянам процедуру отримання українського громадянства