Три державних банки відновили видачу «теплих» кредитів — Держенергоефективності
Ощадбанк, Укргазбанк, ПриватБанк — знову видають «теплі кредити» для ОСББ.
news-image

Державні Ощадбанк, ПриватБанк та Укргазбанк відновили видачу пільгових кредитів на утеплення будинків та запровадження енергоефективних заходів.   Про це повідомляє прес-служба Державного агентства з питань енергоефективності, пише «Є!» з посиланням на Громадське.  

Для того, аби відновити видачу «теплих» кредитів в урядовій агенції уклали додаткові угоди з державними банками. В межах цих угод банкам нададуть 380 мільйонів гривень, які виділив уряд.

Таким чином, 3 державні банки — Ощадбанк, Укргазбанк, ПриватБанк — знову видають «теплі кредити» для ОСББ. Це унікальна можливість для ще близько 3 тисяч ОСББ (понад 230 тис. родин)», — йдеться у повідомленні Держенергоефективності.

 

Ці кошти спрямують на компенсацію відсотків за кредитами, взятими на запровадження енергоефективних заходів.12 червня повідомлялось, що уряд видав понад 75% всіх запланованих на 2019 рік «теплих» кредитів.

Зазначимо, що система «теплих» кредитів передбачає державне відшкодування ОСББ 40-70% суми кредиту, який береться на утеплення будинку. Крім цього, участь в утепленні будинків беруть і місцеві органи влади, які так само можуть відшкодувати частину суми кредиту.

У квітні 2019 року до видачі «теплих кредитів» приєднався ПриватБанк.

Напередодні Фонд енергоефективності розпочав фінансувати перші 15 проектів з утеплення багатоквартирних будинків в Україні.

Зазначимо, що створення Фонду енергоефективності було однією з вимог міжнародних організацій щодо надання Україні кредитів на підвищення енергоефективності житлово-комунального сектору.

Зокрема, Фонду мають передати у підпорядкування програму «теплих кредитів». Зазначимо, що у 2019 році на потреби програми «теплих» кредитів спрямували 400 мільйонів гривень.

Раніше зазначалось, що у 2018 році в Україні встановили втричі більше нових електростанцій, що генерують електрику з відновлювальних джерел.

Читайте також:З 20 серпня водоканали можуть перейти на погодинну подачу води