Світ
21 лютого 2015
Греція і ЄС досягли компромісу
Представлений Афінами план узгоджуватиметься і прийме остаточні форми до кінця квітня
news-image

Греція та Євросоюз домовилися продовжити програму фінансової допомоги Афінам ще на 4 місяці. Про це заявив керівник Єврогрупи Йерун Дейсселблум після засідання міністрів фінансів країн Євросоюзу в п'ятницю, 20 лютого, в Брюсселі, передає Є! Єдність.інфо

Сторони домовилися про те, що в найближчі місяці Греція буде отримувати гроші від Євросоюзу. Це означає, що в цей час країна скоріше за все не вийде з єврозони.

В офіційній заяві ЄС йдеться про те, що не пізніше вечора понеділка 23 лютого грецька влада зобов'язалися надати Брюсселю перший пакет реформ, спрямованих на поліпшення економічної ситуації в країні, повідомляє інформагентство Reuters.

Вказується, що представлений Афінами план узгоджуватиметься і прийме остаточні форми до кінця квітня. Серед обов'язкових заходів - посилення податкової політики, боротьба з корупцією. Частина заходів по боротьбі з рецесією в підсумку прибрали з угоди.

Основні переговори велися міністрами фінансів Греції та Німеччини, а також виконавчим директором МВФ. Пізніше складене ними угоду було запропоновано іншим країнам Євросоюзу.

Читайте також: Прем'єр Греції обіцяє створити стабільну, просту і справедливу податкову систему