Україна
21 лютого 2015
Рік тому за Януковичем у Крим відправляли групу спецназу
Як розповів секретар РНБО та екс-голова Верховної Ради Олександр Турчинов, рік тому за Януковичем у Крим відправляли групу спецназу, однак він сховався на військовій базі Чорноморського флоту Росії.
news-image

Як заявив в ефірі телеканалу «1+1» секретар РНБО та екс-голова Верховної Ради Олександр Турчинов, рік тому за Януковичем у Крим відправляли групу спецназу, однак він сховався на військовій базі Чорноморського флоту РФ, передає Є! Єдність.інфо

«Як тільки мене обрали головою Верховної Ради, Януковича вже не було в Межигір'ї. Один з перших наказів, який я дав прикордонникам, які залишилися вірними країні і залишкам силових структур - це перекрити кордон», - заявив Турчинов.

«Саме тому Янукович втік з країни через Крим, він прибув на військову базу Чорноморського флоту Російської Федерації і вже через цю базу його евакуювали в Росію», - зазначив він.

За його словами, туди була відправлена група «близько 10 осіб спецназу, але вони прямо з Криму підтвердили, що він перебуває на військовій базі ВМС РФ. Але навіть там він боявся перебувати і саме тому його військові перекинули безпосередньо на територію Росії.

«Всі решта розбіглися синхронно з Януковичем, багато з них встигли перейти кордон ще до того, як у парламенті ми починали відновлення української влади», - додав Турчинов.
Читайте також: Порошенко побажав Януковичу "вічно горіти в пеклі"