Суспільство
20 серпня 2019
Жителі дорогих будинків у Києві незаконно скидають нечистоти в Дніпро
«Київводоканал» виявив незаконні врізки в каналізаційні мережі
news-image

Працівники "Київводоканалу" спільно з рятувальниками провели рейд по Русанівських садах в столиці - тут цілих п'ять будинків незаконно врізалися в каналізаційну мережу міста, пише «Є!»  з посиланням  на segodnya.ua.

О 10 годині ранку працівники водоканалу разом з рятувальниками відключили від каналізації кілька будинків на Першій Садовій вулиці.

Люди захотіли вирішити проблему своєї каналізації - НЕ скидатися на неї грошима, а незаконно забурювати в колектор. Вони завели сюди свою каналізацію і роблять незаконні скиди. По-перше, мережа не призначена для цього. А по-друге, всі ці дії є незаконними" , - пояснив заступник головного інженера управління експлуатації каналізаційних мереж "Київводоканалу" Андрій Кобзар.

Але перш, ніж від'єднати будинок, треба перевірити, чи можна спускатися в шахту.

Хлорка в нормі, в повітрі допустима концентрація. Сюди можна спускатися працювати", - говорить один з працівників "Київводоканалу".

Врізалися в міську каналізацію будинку мають досить дорогий вид. Щоб сусіди знали "героїв", комунальники навпроти кожного намалювали на асфальті хрестик.

Живучи тут люди повинні облаштувати вигрібні ями, а не займатися тим, що ми зараз бачимо", - говорить начальник інформаційного управління "Київводоканалу" Вікторія Яковлєва.
Сьогодні" намагався дізнатися у господаря одного з будинків: невже не вистачило грошей на вигрібну яму? Але знімальній групі двері ніхто не відчинив.

Журналісти вирушили до сусідів, і ті розповіли, що власники тут бувають рідко.

Вони недавно купили будинок, - каже сусід. - А ви їх не бачили тут? - Ну як, сьогодні бачив, дрова завозив. Тут був один господар. Потім інший. - Я бачу, тут заможні люди живуть? - Ну як, раз купили, значить гроші є ", - каже місцевий житель.

Але найголовніша проблема в тому, що всі нечистоти при незаконних виразках потрапляють в Дніпро.

Забруднюється довкілля. І забруднення ці відбувається настільки швидко, що ми бачимо - там спалахує кишкова паличка, там інфекція", - говорить начальник інформаційного управління "Київводоканалу" Вікторія Яковлєва.

Всі обстежені сьогодні врізки заблокували. Це означає, що люди не зможуть користуватися каналізацією. Представники "Київводоканалу" кажуть: незабаром будуть звертатися до суду, щоб покарати недобросовісних мешканців.

Читайте також:В Одесі злодії вилізли з вікна квартири прямо у руки поліцейським