Суспільство
21 лютого 2015
"Саша-Гаврилівські курчата" або як бойовик Захарченко курами торгував
Колишні колеги так званого "прем'єр-міністра ДНР" Олександра Захарченка дивуються його появі в активному політичному житті.
news-image

До початку кар'єри нинішній глава терористичної республіки працював сторожем, менеджером, керував шахтою- "копанкою" і торгував курятиною оптом і в роздріб. Про це розповіли "Обозревателю" донецькі підприємці, які торгують м'ясом, передає Єдність.інфо.

По старинці вони називають "народного прем'єра" з гумором "Саша-Гаврилівські курчата".

"Справа в тому, що Захарченко, скільки його пам'ятаю, торгував курами, - розповів один з комерсантів. У нього був склад на Азотному (мікрорайон Донецька - Ред.), були торговельні точки також. Довгий час пропрацював у філії київського підприємства "Гаврилівські курчата", звідти й прізвисько. Він базіка рідкісний: .."Врятував купу життів, розбив три Феррарі, побив всіх ментів у клубі "- його рядові байки. Він може розповідати казки про військове минуле в Афгані, показуючи шрам на руці, а насправді побував в аварії ".

За інформацією видання політичну активність майбутній "прем'єр" почав проявляти після знайомства з лідером банди "Оплот" з Харкова Євгеном Жиліним. У грудні 2013 Захарченко опинився в числі тітушок, яких Партія регіонів використала як бойове крило антимайдану.

Бізнесмени, які познайомилися з Захарченко в період Майдану, запевняють, що в березні майбутній "народний прем'єр" заробив перший мільйон, займаючись незаконною конвертацією.

Читайте також:Новий "царьок" Дебальцевого любить відпочинок за кордоном і мотоцикли

"У Захара є "конверт" (конвертаційний центр), через який проходили гроші очолюваного ним на донецькому рівні "Оплоту", - говорить донецький підприємець -. В "Оплот" Захарченка втягнув Жилін, так як і у Жиліна був (є?) конвертаційний центр у Харкові. Захарченко торгував за готівку, а Жилін йому віддавав безнал. В середині весни Захарченко мав оборот в 20 млн гривень, і на цю суму "налив" для Жиліна".

Нагадаємо, лідером "ДНР", Захарченко став відомий несподівано для всіх після відставки московського гастролера Олександра Бородая 8 серпня 2014. З весни Олександр Захарченко брав участь у збройних захопленнях адмінбудівель у Донецьку у складі бандитського угруповання "Оплот".