Події
22 серпня 2019
Один із нардепів «Слуги народу» склав мандат
Замість нього в Раду зайде співробітниця 95-го кварталу.
news-image

Обраний народним депутатом за списком "Слуги народу", голова адвокатського об’єднання і науковий консультант шоу "Слідство ведуть екстрасенси" Андрій Лисюк відмовився від мандата. Про це повідомляє прес-служба ЦВК, передає «Є!»

У зв’язку із заявою обраного народним депутатом в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі Лисюка А.О., включеного до виборчого списку партії "Слуга народу" під № 69, про відмову від депутатського мандата, Комісія визнала його таким, який не набув зазначеного мандата", - йдеться в повідомленні.

Замість Лисюка обраною нардепом визнали Олену Хоменко, 129-й номер в списку "Слуги народу", яка до цього обіймала посаду директора з управління і розвитку цифрових продуктів студії "Квартал 95".

Лисюк у коментарі УП пояснив, що склав мандат, тому що наразі перебуває на військовій службі на Київщині і переконаний, що так принесе більше користі країні. Однак він відмовився повідомити, яку посаду наразі займає.

Я перебуваю на військовій службі, і було прийнято рішення, що я більше користі принесу. обіймаючи цю посаду. Якщо так турбуватиме виборців це питання (яку посаду займає – ред.), думаю, що якимось чином це прокоментую, поки я не маю повноважень це коментувати", - сказав він.

Лисюк уточнив, що коли вирішив іти по списку "Слуги народу", то на військовій службі не перебував, а відновився там уже під час передвиборчої кампанії.   

Він додав, що своє рішення складати мандат обговорював з керівництвом партії, і там його позицію зрозуміли в підтримали.

За словами Лисюка, він не їздив на навчання нардепів до Трускавця, але всі матеріали отримав і опрацював самостійно і був готовий "вступити і гідно працювати у Верховній Раді".

Надалі він планує співпрацювати з командою Зеленського "щодо правоохоронної системи і армії".

Читайте також: Разумков назвав кандидатури спікера і першого віце-спікера Ради