Події
22 серпня 2019
Українського моряка планують обміняти на екс-«беркутівця», - адвокат
Екс-"беркутівця" Олександра Саттарова, якого судять у Києві за участь в анексії Криму, планують обміняти на одного із захоплених українських моряків.
news-image

Екс-"беркутівця" Олександра Саттарова, якого судять у Києві за участь в анексії Криму, планують обміняти на одного із захоплених українських моряків.

Про це заявив адвокат Саттарова Ігор Свінціцький, повідомляє «Є!» з посиланням на РБК.

Повідомляється, що екс-"беркутівець" проходить юридичні процедури оформлення обміну. Ім'я українського моряка, якого планують обміняти, не повідомляється.

Саттаров поставлений на обмін. І змінюється на одного нашого моряка. Це офіційно підтверджена інформація", - заявив Свінціцький.

Раніше повідомлялося, що Олександр Саттаров 16 серпня попросив президента Росії Володимира Путіна обміняти його на українських політв'язнів.

Адвокат російських громадян Максима Одинцова, Олександра Баранова, Євгенія Мефедова та Ігоря Кимаковского, Валентин Рибін заявив, що його підзахисних готують до юридичною процедурою обміну. При цьому, за словами Рибина в списку на обмін є й інші прізвища, які він не повідомив.

Також повідомлялося, що українських політв'язнів і моряків можуть звільнити до кінця літа. За інформацією російських джерел влади Росії та України знаходяться на фінальній стадії узгодження обміну.

Читайте також:Політв'язень Терновський відбув незаконне покарання у РФ, він вже в Україні