Суспільство
23 серпня 2019
Поліція не виписувала штрафи водіям на єврономерах за порушення при ввезенні транспортних засобів
Поки невідомо, коли поліція почне штрафувати водіїв автомобілів на іноземній реєстрації.
news-image

Департамент патрульної поліції Нацполіції поки не виписував штрафи за порушення при ввезенні транспортних засобів у митних режимах тимчасового ввезення та транзиту.

Про це повідомив перший заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, передає «Є!» з посиланням на 112.

"Поки не штрафували, оскільки тестуємо базу. Поки що обмінюємося інформацією з Митною службою, - ред.), - сказав він.

Білошицький зазначив, що поки невідомо, коли поліція почне штрафувати водіїв автомобілів на іноземній реєстрації.

З 22 серпня запроваджуються нові штрафні санкції за порушення при ввезенні транспортних засобів у митних режимах тимчасового ввезення та транзиту. У разі перевищення терміну доставки транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення від 20 до 30 діб передбачений штраф у розмірі 85 тис. грн. Якщо перевищено термін більше 30 діб, а також у разі втрати або розкомплектування МС розмір штрафу сягне 170 тис. грн або передбачена конфіскація таких авто. Крім цього, передбачена відповідальність за передачу транспортного засобу особистого користування.

Також зазначимо, що заступник голови Офісу президента Руслан Рябошапка заявив, що штрафи для власників авто з єврономерами відстрочать ще на три місяці.

Заступник голови Офісу президента пообіцяв, що цей законопроект буде ухвалено парламентом IX скликання.
 
Нагадаємо, Верховна Рада 8 листопада 2018 року запровадила новий принцип розрахунку ставки акцизного податку на ввезення автівки з-за кордону і збільшила штрафи за нерозмитнені авто. Закон про розмитнення авто з єврономерами набув чинності 25 листопада 2018 року.

Читайте також:«Переплутала педалі»: винуватицею ДТП з дитиною у Києві виявилася теща Притули