Україна
21 лютого 2015
Прокуратура оголосила в розшук екс-губернатора Черкащини Тулуба
Наразі вживаються заходи для встановлення його місцезнаходження
news-image

Прокуратура оголосила про підозру екс-голові Черкаської обласної державної адміністрації Сергію Тулубу в контексті "розслідування резонансних кримінальних проваджень та перевірки законності дій посадових осіб органів державної влади під час подій Революції Гідності".

Про це йдеться на офіційному сайті відомства, передає Є! Єдність.інфо

"Так, слідчим відділом прокуратури області притягнуто до кримінальної відповідальності 3 осіб, які обіймали високі посади у виконавчих та правоохоронних органах. Зокрема, повідомлено про підозру колишньому голові Черкаської ОДА Сергію Тулубу за фактами незаконного звільнення працівника і розтрати бюджетних коштів, та колишньому начальнику УМВС України в Черкаській області Володимиру Ліпандіну, який надавав незаконні вказівки застосовувати фізичне насильство до учасників масових заходів громадського протесту, що проходили в м. Черкаси у період 23-27 січня 2014 року", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, вказаних підозрюваних оголошено в розшук, наразі вживаються заходи для встановлення їх місцезнаходження.

"Крім того, повідомлено про підозру колишньому заступнику прокурора міста Черкаси, який будучи старшим групи прокурорів, незаконно погодив повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою громадянам, які не приймали участі в акціях протесту", - зазначили у прокуратурі.
Читайте також: МВС оголосило в розшук екс-голову Укрспецекспорту