Події
28 серпня 2019
Коломойський пропонує зняти з Росії частину санкцій
Ігор Коломойський вважає, що Україна може запропонувати РФ зняти частину санкцій, які стосуються Донбасу.
news-image

Олігарх Ігор Коломойський вважає, що Україна може запропонувати РФ зняти частину санкцій, які стосуються Донбасу. Про це він заявив в інтерв'ю, пише «Є!» з посиланням на РБК.

За його словами, для України "це вигідна переговорна позиція".

Тому я вважаю, що ми можемо запропонувати їм зняти частину санкцій, які стосуються Донбасу, для нас це вигідна переговорна позиція. Треба повертати Донбас зараз. Ну, а потім пройде кілька років, Росія нестійка, там завжди можлива раптова зміна влади, і ми візьмемо своє, якщо підготуємося. Якщо ми відпрацюємо механізм поступок - наша земля в обмін на санкції, значить це працює, і ми в наступне вікно можливостей досягнемо більшого і по Криму", - сказав він.

Також олігарх вважає, що є три умови, за яких з РФ можуть зняти санкції по Донбасу.

Три умови: коли на Донбасі настане мир - це раз, коли Росія виведе свої війська - це два, коли ми відновимо контроль України над державним кордоном - це три. Після виконання умов санкції знімаються", - заявив він.

Коломойський каже, що західні партнери України хочуть хоча б частково ці санкції зняти.

Особливо важко доводити, коли наші західні партнери бачать, що ми самі не рухаємо процес врегулювання. Наша активна ініціатива серйозно посилює наш авторитет на Заході, ми створюємо ті самі правила, що Росія буде змушена виконувати. Якщо Путін відмовиться від світу - вся відповідальність на ньому", - додав він.

Читайте також:Держдеп США офіційно оголосив нові санкції проти РФ