Події
28 серпня 2019
ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ: Ми доб'ємося того, щоб винні в порушенні прав журналістів понесли заслужене покарання
Представники партії зазначили, що режим Порошенко вибудував машину політичних репресій для повного знищення свободи слова в Україні.
news-image

ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ буде домагатися припинення кримінальних справ проти всіх незалежних журналістів і звільнення всіх в'язнів совісті.

Про це йдеться в заяві партії з нагоди звільнення з-під варти журналіста Кирила Вишинського, пише «Є!».

Ми вітаємо рішення Апеляційного суду Києва про зміну запобіжного заходу журналісту Кирилу Вишинському і звільнення його зі слідчого ізолятора. Ми будемо домагатися припинення кримінальних справ проти всіх незалежних журналістів, ініційованих режимом Порошенко, і звільнення всіх в'язнів совісті», - відзначили опозиціонери.

Представники партії зазначили, що режим Порошенко вибудував машину політичних репресій для повного знищення свободи слова в Україні.

Жертвами цієї репресивної машини ставали незалежні журналісти, блогери та громадські активісти, які мають сміливість виступити проти насаджуваної режимом культу війни, ксенофобії і нетерпимості. Масове поширення набула практика тиску і залякування незалежних ЗМІ і журналістів силовими та контролюючими органами. Були спроби введення прямої політичної цензури. Злочини проти журналістів не розслідувалися, а заохочувалися», - підкреслили вони.

Опозиціонери пояснили, що однією з таких жертв режиму Порошенко став Кирило Вишинський.

Кирило Вишинський був за надуманими звинуваченнями поміщений під варту. ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ вітає рішення Суду звільнити журналіста Вишинського зі слідчого ізолятора. Сподіваємося, що в майбутньому Суд прийме єдино законне і справедливе рішення і припинить незаконне кримінальне провадження стосовно Кирила Вишинського», - йдеться в заяві.

Там також наголошується, що ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ боротиметься за права і свободу представників ЗМІ в Україні.

Ми будемо продовжувати боротьбу за права журналістів, за свободу для всіх українських в'язнів сумління. Будемо домагатися, щоб всі агенти минулого режиму, відповідальні за порушення прав журналістів, на чолі з Порошенком понесли заслужене покарання. Їм належить відповідати перед українським народом за свої злочини проти журналістів, а не робити пафосні політичні заяви про свободу слова. Яка «свобода» стоїть за їх словами - добре відомо. Ми ще раз застерігаємо представників нинішньої влади від повторення політики колишнього режиму, спроб політичного тиску та репресій проти незалежних ЗМІ в Україні. Боротьба з інакомисленням і свободою слова - це шлях до диктатури, яку не потерпить український народ», - резюмується в заяві політсили.

Читайте також:Зеленський визначився з прем’єр-міністром, – джерела