Світ
21 лютого 2015
США не збираються грати в цю гру та задумалися про нові санкції проти Росії - Керрі
Сполучені Штати вважають поведінку РФ неприйнятною для міжнародного співтовариства
news-image

США і їх союзники розглядають можливість введення нових санкцій проти Росії і вважають поведінку РФ неприйнятною для міжнародного співтовариства, заявив держсекретар США Джон Керрі, передає Є! Єдність.інфо з посиланням на РИА Новости.

"США не збираються грати в цю гру (йти на поводу у Росії - ред.), разом з союзниками ми розглядаємо можливість введення додаткових санкцій. Поведінка Росії абсолютно не відповідає принципам міжнародного співтовариства", - сказав Керрі в Лондоні, коментуючи політику Росії щодо України.

Нагадаємо, 11-12 лютого в Мінську відбулися переговори про врегулювання кризи на Донбасі за участю президента України Петра Порошенка, президента Франції Олланда, канцлера ФРН Ангели Меркель і президента РФ Володимира Путіна.

За підсумками переговорів затверджено комплекс заходів, спрямованих на імплементацію вересневих Мінських домовленостей. Крім того, прийнята декларація лідерів України, Франції, Німеччини і РФ в підтримку цих заходів.

Серед іншого, нові домовленості, досягнуті "нормандської четвіркою", передбачають припинення вогню на сході України з 00.00 15 лютого, а також відведення всіх важких озброєнь із української території. Також передбачений обмін і звільнення всіх заручників.

Разом з тим, бойовики і російські війська продовжують бойові дії.

Читайте також: Соціологи зафіксували в Росії максимум антизахідних настроїв