Події
29 серпня 2019
Аваков тимчасово залишається на посаді глави МВС
Проти перепризначення Арсена Авакова до складу нового уряду виступають громадські активісти та понад 20 громадських організацій.
news-image

Арсен Аваков тимчасово залишається на посаді міністра внутрішніх справ під “персональну відповідальність” президента. Як передає кореспондент УНІАН, про це голова фракція “Слуга народу” Давид Арахамія заявив у коментарі журналістам, відповідаючи на запитання щодо посади очільника МВС, пише «Є!»  з посиланням на unian.ua.

Мої прогнози — це вже не прогнози, а це майже факт, що Арсен Борисович тимчасово залишається під відповідальність персонально президента. Це перехідний період”, - сказав Арахамія.

Він пояснив, що є два питання: бюджету і нацбезпеки, які потребують перехідного періоду

У нас є бюджет, і потрібен перехідний період, і там є Оксана Маркарова, вона залишається. І є нацбезпека, і там є Міністерство оборони і МВС — ці два міністерства пов’язані з національною безпекою. З Міністерством оборони у нас досягнута домовленість, що міністр Полторак буде підтримувати Андрія Загороднюка, буде допомагати йому... А щодо МВС - Арсен Борисович Аваков теж буде в якості перехідного міністра зараз працювати”, - зазначив він. 

Як повідомляв УНІАН, більш як 20 громадських організацій закликали президента та його монобільшість у Верховній Раді не перепризначати міністра внутрішніх справ Авакова на будь-які посади. Активісти звинувачують міністра внутрішніх справ у провалі реформи органів внутрішніх справ; переатестації в поліції, наслідком якої стала реабілітація старих кадрів міліції та "беркутівців"; нерозкритті десятків замовних вбивств та нападів на громадських діячів, адвокатів, журналістів, політиків, правозахисників; здійсненні корупційних закупівель.

28 серпня активісти з цими вимогами пікетували Офіс президента. Сьогодні, 29 серпня, активісти пікетують Верховну Раду.

Читайте також:Зеленський закликав «Слугу народу» підтримати Авакова на пост голови МВС