Місія МВФ приїде в Україну у вересні, - прем'єр
Візит місії Міжнародного валютного фонду в Україні очікується з 10 до 24 вересня поточного року.
news-image

Візит місії Міжнародного валютного фонду в Україні очікується з 10 до 24 вересня поточного року.

Про це розповів прем'єр-міністр Олексій Гончарук журналістам у Києві 30 серпня, повідомляє «Є!» з посиланням на Економічну Правду.

Відповідаючи на питання про ціни на газ для населення, яке довгий час було спірним у відносинах між минулим Кабміном і Фондом, Гончарук зазначив, що уряд не повинен втручатися адміністративними рішеннями у ціноутворення, навіть на енергоносії.

Коли політик починає втручатися в ціну, це призводить до неефективності, корупції і популізму", - підкреслив прем'єр.

За його словами, якщо якась частина населення не справляється з ринковою ціною, держава повинна допомогти. 

Аж до того, щоб оплатити за неї вартість цього ресурсу", - сказав Гончарук.

Підсумовуючи, він зазначив: цифри в одержуваних громадянами платіжках, звичайно, є проблемою уряду, і він буде вживати заходів, аби цифри не підвищувалися і всі, хто потребує, отримували допомогу держави, однак без повернення до адміністративного регулювання цін.

Напередодні під час затвердження на посаді прем'єра у Верховній Раді Гончарук повідомив, що з місією МВФ намічено провести переговори щодо нової 3-4-річної програми співпраці.

Поточна програма співпраці між Україною і МВФ у рамках механізму stand-by затверджена 19 грудня 2018 року. Обсяг 14-місячної програми еквівалентний SDR2,8 млрд, або близько 3,9 млрд дол. При цьому SDR1 млрд (близько 1,4 млрд дол) надано відразу, тоді як умовою виділення решти коштів є успішні піврічні перегляди програми в 2019 році.

Читайте також:У Нацбанку розповіли, завдяки чому зміцнилася гривня