Інтернет
31 серпня 2019
Корпорацію Google оштрафували на 200 мільйонів доларів
Google влетів на сотні мільйонів доларів через персональні дані неповнолітніх
news-image

У США компанія Google виплатить близько 0 млн за порушення американських законів, пише «Є!»  з посиланням на Народна Правда.           

Федеральна торгова комісія (ФТК) США затвердила угоду з американською корпорацією Google, за умовами якої компанія повинна виплатити штраф у розмірі приблизно 200 млн доларів за порушення законів про захист особистих даних неповнолітніх.

Домовленість підтримала більшість членів комісії. ФТК почала розслідування відносно Google після того, як у 2018 році їй надійшла скарга від ряду громадських організацій на відеосервіс YouTube, що належить компанії. У документі стверджувалося, що в YouTube порушують діючі в США закони, які забороняють збирати інформацію про дітей без відома їх батьків.

Автори скарги відзначали, що в YouTube існує практика збору інформації про користувачів, в тому числі про місце їх розташування та інтереси. Це робиться, щоб підібрати ті рекламні ролики, які з найбільшою ймовірністю зацікавлять людей.

Дана практика, як вважають правозахисники, поширювалася протягом декількох років на мільйони неповнолітніх американців, які користувалися сервісом. При цьому дозволу у їх батьків представники компанії не запитували. Правозахисники вказували на те, що компанія Google порушила закон і домагалися від неї виплати штрафу на мільярди доларів.

Як зазначає видання, YouTube, найімовірніше, зобов’яжеться більш не демонструвати рекламні ролики, націлені на неповнолітніх, а також вживатиме додаткових заходів, щоб захистити дітей від тих матеріалів, які для них не призначаються. Судового позову до Google і YouTube в зв’язку з розглядом не подавали.

Читайте також:В YouTube з'явилася підтримка екранів 18: 9