Світ
2 вересня 2019
Ураган «Доріан» наближається до США: у трьох штатах оголосили евакуацію (фото)
2 вересня набувають чинності накази про евакуацію жителів прибережних зон штатів Флорида та Південна Кароліна.
news-image

Через потужний тропічний буревій "Доріан"влада трьох американських штатів оголосила масштабну евакуацію населення на узбережжі Атлантичного океану, пише «Є!» з посиланням на dw.com.

В понеділок, 2 вересня, набудуть чинності накази про евакуацію жителів прибережних зон штатів Флорида та Південна Кароліна. В останньому штаті згідно з наказом губернатора залишити свої домівки доведеться більш ніж 800 тисячам мешканців, передає агенція новин AFP.

Евакуювати населення розпорядилася також влада штату Джорджія. 

Тим часом буревій "Доріан" лютує на Багамських островах.

 

Напередодні він досяг найвищої п'ятої категорії потужності за шкалою Саффіра-Сімпсона. Зафіксована на Багамах швидкість вітру досягала майже 295 кілометрів на годину. Водночас висота хвиль досягла чотирьох метрів. Влада Багамських островів там само провела евакуацію населення з прибережних зон.

На Багамах буревій вже спричинив чимало шкоди За даними американських метеорологів, така швидкість ураганного вітру зробила "Доріан" другим за потужністю ураганом, зафіксованим у Атлантиці з початку спостережень за буревіями. Поки що точний маршрут руху урагану важко передбачити, однак найімовірніше, що найближчими днями він рухатиметься вздовж східного узбережжя США, проходячи повз штати Флорида, Джорджія, Південна й Північна Кароліна, кажуть метеорологи.  

Читайте також:Буревій перетворив місто на озеро: моторошне відео руйнівної стихії під Дніпром (відео)