Політика
3 вересня 2019
Бойко: Недоторканність повинна бути знята не тільки з депутатів, а й з суддів і президента
Юрій Бойко та його однопартійці вважають, що недоторканність має бути знята з усіх, в тому числі з президента і суддів.
news-image

Недоторканність повинна бути знята не тільки з депутатів - нововведення повинно стосуватися і суддів, і президента Україниї.

Про це заявив співголова фракції «ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ» Юрій Бойко в кулуарах Верховної Ради, пише «Є!» з посиланням на сайт партії.

«Наша позиція не змінилася: ми вважаємо, що недоторканність має бути знята з усіх, в тому числі з президента і суддів. Це вимога народу. І коли ми голосували, ми це і мали на увазі. І президент, і судді, і депутати - всі повинні бути рівні перед законом», - констатував парламентарій.

Нагадаємо, 3 вересня Верховна Рада України схвалила в другому читанні законопроект №7203, який передбачає зняття недоторканності з народних депутатів. Ухвалення закону в другому читанні підтримали 373 представника українського парламенту.

Відзначимо, законопроект передбачає скасування недоторканності з наступного року. Так, після підписання президентом закон набере чинності з 1 січня 2020 року. При цьому він не передбачає зняття недоторканності з суддів і президента України.

Читайте також:«Кнопочка зелена» і заняття коханням: депутатка від «Слуги народу» повідомила «коханому» про зняття своєї недоторканності (фото)