Економіка та бізнес
5 вересня 2019
Обсяг грошових переказів з-за кордону зріс на 13%, - НБУ
Зростання переказів з-за кордону залишається одним з основних чинників, які забезпечують зростання внутрішньої торгівлі в Україні.
news-image

За даними Національного банку, обсяг переказів фізичних осіб в іноземній валюті з-за меж України в січні-липні склав 106,3 млрд грн (в еквіваленті), що на 13,2% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це йдеться в матеріалах Міністерства економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства, передає «Є!» із посиланням на БізнесЦензор.

Аналітики міністерства зазначають, що зростання переказів з-за кордону залишається одним з основних чинників, які забезпечують зростання внутрішньої торгівлі в Україні.

Раніше заступник голови Національного банку (НБУ) Дмитро Сологуб вказував зростання надходжень від трудових мігрантів в якості однієї з причин зміцнення курсу гривні в останні тижні.

За даними Світового банку, Україна у 2018 році отримала $ 14 мільярдів грошових переказів, що на 19% більше, ніж у 2017 році.

За даними Нацбанку України, обсяг приватних грошових переказів в Україну в 2018 році склав $ 10,89 млрд, що на 17,5% вище показника за попередній рік.

Читайте також: У Мінсоцполітики спрогнозували зростання грошових переказів від трудових мігрантів