Події
5 вересня 2019
ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ подала в Раду законопроект про скасування медреформи
Законом, який дав старт так званій медреформі, була грубо порушена ст.49 Конституції України, яка гарантує кожному громадянину право на безкоштовну медичну допомогу в державних і комунальних закладах охорони здоров'я.
news-image

ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ подала законопроект про скасування медичної реформи, яку впроваджували з 2018 року.

Про це повідомляє офіційний сайт політичної сили, пише «Є!».

ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ вимагає припинити знищення українців під виглядом так званої медреформи, тому зареєструвала законопроект №1114, що передбачає скасування закону «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення», і наполягає на його негайному прийнятті. Цим законом, який дав старт так званій медреформі, була грубо порушена ст.49 Конституції України, яка гарантує кожному громадянину право на безкоштовну медичну допомогу в державних і комунальних закладах охорони здоров'я. В результаті люди були позбавлені якісного і доступного медобслуговування», - йдеться в повідомленні.

Партійці також відзначили, що так звана медреформа стала як причиною швидкого зростання цін на ліки, так і причиною провалу процесу вакцинації населення від інфекційних хвороб.

Люди вмирають від ботулізму; зірвані державні закупівлі ліків, внаслідок чого зростає корупція в галузі; заробітна плата лікарів виплачується із затримками, її обіцяне підвищення отримали тільки окремі фахівці. Не отримують належної підтримки онкохворі, пацієнти, які потребують паліативної допомоги, люди з рідкісними хворобами, лікування яких не по кишені українцям», - обурилися в партії.

Крім того, в заяві підкреслили, що, згідно з даними Держстату, більш ніж на 20% скоротилася мережа медустанов, майже на 17% - кількість лікарняних ліжок, на 8,1% зменшилася кількість лікарів, і цей процес триває.

На кінець 2018 року тільки 34,5% дітей старше одного року вакциновано від туберкульозу, проти дифтерії, правця та кашлюку - тільки 38%, проти гепатиту «В» - тільки 38,1% . Україна увійшла в число країн-лідерів з розповсюдження СНІДу, ВІЛ-інфекції, вірусних гепатитів. Просто катастрофічною є демографічна ситуація - на 100 померлих народжується тільки 49 немовлят. ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ вимагає припинити винищення українців, повернути їм гарантоване Конституцією безкоштовне медичне обслуговування і зобов'язати державу належним чином дбати про своїх громадян», - підсумували в ОПОЗИЦІЙНІЙ ПЛАТФОРМ - ЗА ЖИТТЯ.

 

Читайте також:Міністерка охорони здоров'я назвала пріоритетні напрямки своєї роботи